Etkileyici E-Posta Mesajları Nasıl Yazarsınız?

Her gün onlarca e-posta mesajı yazıyoruz ve her defasında daha iyisini, daha etkileyici olanını yazmak istiyoruz. Gönderdiğimiz e-posta mesajlarının iç ve dış müşterilerimizi etkilemesini, onları ikna etmesini ve ilham vermesini istiyoruz. Hatta, yazıya döktüğümüz fikir ve önerilerimizin bize hemen üst yönetim onayı veya satış getirmesini arzu ediyoruz.

E-posta mesajları her noktadan herkese kolayca ulaşmamıza ve kendimizi ifade etmemize imkan veriyor. Her yıl yüzlerce milyar e-posta insanlar arasında gidip geliyor. 2019 Yılına kadar e-posta mesaj adedinin 250 Milyar adede ulaşması bekleniyor. Bu demektir ki, sıra dışı bir şeyler yapmazsanız mesajlarınız bu e-posta bataklığında kaybolup gidecek, belki de okunmadan silinecektir.

E-posta mesajı yeni iş ilişkileri kurmak, mevcut olanları yönetmek ve iş anlaşmaları yapmak için çok faydalı bir araçtır. Bununla birlikte, iç ve dış müşterilerin dikkatini e-posta mesajlarınızda nasıl yakalayacağınızı bilmeniz gerekir.

Yeni işler alabilmek ve iş hedeflerimize ulaşabilmek için e-postayı saygın bir şekilde kullanmanız önemlidir. E-posta yoluyla insanlar üzerinde güçlü bir ilk izlenim sağlamanız mümkündür. Bunun için insanların posta kutularına bakışını ve size nasıl cevap verecekleri hakkında bir ön fikre sahip olmalısınız. Aksi takdirde, önemsediğiniz iş mesajınız bir spam seviyesinde değer görebilir, okunmadan kalabilir.

İşte size İngilizce veya Türkçe yazdığınız e-posta mesajlarınızda her zaman harika bir ilk izlenim yaratmak ve mesajlarınızı insanlara kolayca okutabilmek için üç önemli kural:

1. Merak uyandıran anlamlı ve yaratıcı yazı başlıkları kullanın

Bu ilk kuralın önemini anlatacak kelimeler yeterli olmaz. İnsanların bir mesajı okumadan önce ilk baktıkları şeylerden biri yazınızın başlığıdır. Ayrıca, gönderen kişinin isim ve soyadına da bakarlar. Yazının başlığı her şeyin belirleyicisidir. E-postanın okunmak için açılıp açılmayacağına başlık karar verdirir. Hedefi on ikiden vuran başlıklar merak uyandırır. Vasat başlıklar ise spam kategorisine düşme riski taşırlar. Hedef okuyucuya fayda sağlayan ve menfaatine yönelik hazırlanmış bir mesaj başlığı mesajı açtıracaktır. Mesajı okuyacak insanlar kazanma arzusuyla hemen harekete geçeceklerdir.

2. Cümlelerinizi ve yazınızı kısa tutun

Genellikle mesaj içerisinde üç kısa paragrafı aşmayın. İnsanların çok kısa bir dikkat kesilme süresi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Mesajınızı 30 saniye içerisinde karşı tarafa vermeniz gerekmektedir. Hemen sadede gelin. Madde madde cümleler oluşturun. Sakız gibi çektikçe uzayan uzun cümlelerden kaçının. Etki ve tesiri azaltmadan kısa ve öz cümlelerle mesajınızı verin.

3. Güven verin & saygınlık sağlayın

İlk izlenim son izlenimdir. Bu nedenle, baştan güveni verebilmeniz size büyük avantaj sağlayacaktır. Mesajınız, paylaştığınız konuda uzman olduğunuz fikrini karşı tarafa vermelidir. Çünkü, hepimiz uzman görüşüne ihtiyaç duyarız ve bunu elde etmek isteriz. Yazınızın bitiminde okuyucuya için her zaman bir açık kapı bırakmanız önemlidir. “Bu konularda sorularınız olması durumunda, her zaman beni çekinmeden arayabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Saygılarımla” Bunun anlamı, sizinle çalışmaya her zaman hazırım demek olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir